I helgen ska vi fira vår Lillebror som tar examen samt uppvakta mamma i efterskott på mors dag. Det verkar bli fint väder så det får bli något gott grillat kött med parmesanpotatis och en härlig rödbets- och chévresallad av Schulman/Widell.
Du behöver (8–10 port):
1 kg rödbetor
250 g färsk grön sparris
100 g färska brytbönor
50 g pinjenötter o
olivolja att steka i
250 g chèvre
70 g rucola
70 g färsk bladspenat
250 g färsk grön sparris
100 g färska brytbönor
50 g pinjenötter o
olivolja att steka i
250 g chèvre
70 g rucola
70 g färsk bladspenat
Dressing:
1 dl olivolja
2 msk crema di balsamico
1 msk honung
2 msk crema di balsamico
1 msk honung
italiensk salladskrydda
örtsalt
Gör så här:
Koka
rödbetorna, dra av skalen under kallt vatten och skär dem i bitar. Skär
sparris och eventuellt bönor i mindre bitar. bryn dem sedan med
pinjenötterna i olivolja i en stekpanna. Lägg rucola och spenat på ett
stort fat eller i en stor skål. Lägg sedan på sparris, bönor och nötter.
Toppa med chèvren som du bryter sönder med fingrarna. Rör ihop
ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.