Perfekt tisdagsmat när man kommer hem sent från jobbet men vill ha något riktigt och gott att äta!
5-6 st potatis
1 st purjolök
2 st gula lökar
1 l höns- eller grönsaksbuljong
2 dl grädde
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Olivolja
1 st purjolök
2 st gula lökar
1 l höns- eller grönsaksbuljong
2 dl grädde
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Olivolja
1. Skala och tärna potatis och gul lök.
2. Svetta i en kastrull med lite olja.
3. Dela och skölj purjolöken noga.
4. Skär ner i mindre bitar.
5. Låt den svettas tillsammans med potatis och gul lök.
6. Slå i buljongen och koka upp.
7. Häll i grädden och koka tills potatisen är mjuk.
8. Mixa slätt med stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar.
9. Servera med nybakt bröd.
DET FÅR BLI SOPPA IDAG ONSDAG ISTÄLLET DÅ JAG STUVADE OM MED ANNAN MIDDAG TILL ER/OSS. VILKEN HÄRLIG KILLE JAG HÄMTADE IGÅR....ETT BÄTTRE MOTTAGANDE KAN INTE EN FARMOR FÅ. hAN VAR SÅ LYCKLIG OCH JAG MED. KRAM FARMOR ÅSA
SvaraRadera