Pajdeg
200 g margarin
3 1/2 - 4 dl vetemjöl
5 msk vatten
(salt)
Blanda rumsvarmt margarin med mjöl och vatten, arbeta snabbt ihop till en smidig dag.
Låt vila kallt minst 1 timme.
Fyllning
1 l kantareller
1 gul lök
Persilja
Grädde
Maizenamjöl
Riven ost
salt, svartpeppar
Stek kantarellerna, låt den finskurna löken steka med. Krydda och blanda sedan ned lite grädde i taget tills konsistensen känns bra. Rör ned maizenamjöl tills röran är krämig (som en stuvning). Smaka av, ev. krydda samt klipp ned färsk persilja.
Tryck ut pajdegen i en form, förgrädda 10 minuter på 210 grader. Häll i fyllningen och lägg på osten. Grädda ca 25 minuter tills osten har fått fin färg. Servera med sallad och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar