Chokladrulltårta med smörkräm
3 ägg
2 dl socker
1/2 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Täck en plåt med smörpapper. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut på pappret. Grädda i 250 grader, ca 5 minuter. Strö socker över kakan och stjälp upp den på ett smörpapper, drag av pappret som kakan gräddats på och låt kakan kallna övertäckt med ett fuktat smörpapper.
2 dl florsocker
200 g smör
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
Sikta florsocker och vaniljsocker i en bunke. Rör fettet mjukt, arbeta in florsocker,
vaniljsocker och äggulor till en jämn smet utan bitar.
När kakan svalnat så bred krämen över, rulla sedan ihop den, svep in den i smörpapper och ev.
även folie i kylskåpet. Skär i lagom bitar vid servering!
Bild lånad från Allt om mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar