Ingredienser
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl olja (rapsolja eller ngn annan som inte smakar så mycket)
3 dl morötter, fint rivna
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk kanel
Muskotnöt, lite riven
1 tsk vaniljsocker
Glasyr
120 g philadelphiaost
50 g smör, mjukt
4 dl florsocker
Citron, lite pressad saft
1. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
2. Rör i olja och morötter.
3. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan i.
4. Häll i smörad form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Kom ihåg att kolla tiden, den måste få vara kladdig!
5. GlasyrBlanda ingredienser till glasyren.
6. Klutta ut på kaka när den har svalnat.
2. Rör i olja och morötter.
3. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan i.
4. Häll i smörad form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Kom ihåg att kolla tiden, den måste få vara kladdig!
5. GlasyrBlanda ingredienser till glasyren.
6. Klutta ut på kaka när den har svalnat.
Åhhhh...den var sååååå god. Precis vad som behövdes efter en alltför surrig dag på jobbet :-)Tack snälla du!
SvaraRaderaKram