Som många andra planerar vi oftast maten på morgonen så att det som ska lagas eventuellt hinner tinas från frysen under dagen. Igår glömde jag ta upp köttfärsen men fick tipset att lägga påsen med den frysta köttfärsen i ljummet vatten en stund, det funkade perfekt! Lilleman och jag hann vara ute en stund mellan dagis och matlagning samtidigt som middagsmaten tinade. Vi provade även nya gratängcrèmen från Skåne Mejeri som var mycket god till lasangen.
Fullkornslasangette
Köttfärs
Lök
Dolmio Pastasås med extra vitlök
Kryddor
Gratängcrème
Ost
Stek köttfärsen, bryn med hackad lök och häll över pastasåsen och krydda vad du tycker är godast. Varva sedan köttfärs, lasangette och gratängcrème i en ugnsform. Toppa med lite riven ost. Grädda ca 30 min i 220 grader, servera med en grönsallad!
I vår potatisgratäng var gratängcremen helt vidrig. Smakade konstgjort på nått vis :-/ kanske bättre i lasagne.
SvaraRadera*haha* vi tinar ALLTID vår köttfärs i ljummet vatten, finns det andra sätt tänkte jag först! Inget planerande här med andra ord ;-) /N
SvaraRadera