Efter ett par dagar av stilla aktiviteter hade vi igår goda vänner på middag. Jag hade fått ett tips från www.arla.se och det var en riktig höjdare!
Ingredienser 4 port
1 fläskfilé, ca 600 g
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
12 kvistar av timjan, rosmarin, oregano
Grön honungssås:
1 ½ msk honung
1 dl hackade örter: timjan, rosmarin, oregano och gärna kyndel
rivet skal av ½ citron
2 krm salt
2 dl Arla Ko® gräddfil
Börja med såsen. Mixa honung, örter, citronskal och salt. Rör ner gräddfilen. Dela filén i 4 bitar. Skär ett snitt på längden i varje bit. Pensla med smör-&rapsolja. Salta och peppra.Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök och örtkvistar i köttbitarna. Fäst ihop med tandpetare. Grilla eller stek köttet 15–20 min.
Jag serverade fläskfilén med såsen, potatisgratäng, kokta knippesmorötter och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar