onsdag 21 december 2011

Två sorters sill

Favorit i repris är Monika Ahlbergs västerbottensill, den fick höga betyg i somras på midsommarfesten och får nu bjudas på till jul också. En annan sill som man inte vill missa på julbordet är senapssillen och den gjorde jag på måfå av det som fanns hemma. Båda sorterna är enkla, snabbgjorda och goda. Att det sedan känns fräscht och mysigt att duka fram egengjord sill i fina burkar gör inte saken sämre.

Västerbottensill

420 g(1 burk) 5-minuterssill
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
1.5 dl vällagrad riven västerbottensost
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar salt och nymalen peppar

Senapssill

420 g (1 burk) 5-minuterssill
2 dl lätt creme fraiche
3 msk söt-stark senap
1/2 dl dill, grovklippt

Häll av sillen i ett durkslag. Blanda ihop alla ingredienser, skär sillen i lagom bitar och blanda ihop. Lägg i en fin burk!

1 kommentar:

  1. Hoppas få provsmaka på juldagen....vi ses på fredag , kram till alla i familjen från farmor Åsa

    SvaraRadera