Den klassiska italienska desserten tiramisu "pigga upp mig" är så god. Oavsett om man gör den i portionsformar eller i en stor form ser den läcker ut. Om man vill piffa den extra kan man göra mönster av kakaon som pudras över.
ICA har många bra recept bland annat detta till 8 personer när man är många;
4 äggulor
2 burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl Amaretto eller konjak
3 äggvitor
1 dl socker
20 savoyardikex
1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
Gör så här
1.Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller konjak till en slät smet.
2.Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
3.Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott.
4.Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Lägg dem i en form (ca 25 x 30 cm).
5.Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
6.Pudra över kakao vid servering.
..denna undebara dessert skulle jag kunna leva på...efter en underbar dag på Österlen igår njuter jag idag av efter smaken....vi får boka en lördag för utflykt dit ner. Krama Nils från farmor. ÅSA
SvaraRadera