Jobbveckan är intensiv och jag längtar efter trevlig fredagskväll med vänner och sedan en ledig vecka med Lilleman! Då ska vi fika med kompisar, gå i pyjamasbyxor länge, vara utomhus och förhoppningsvis hinna med nödvändigheter hemma.
Imorgon serveras denna dessert från Arla, jag hoppas jag lyckas få fondanten att hålla ihop!
100 g vit choklad
50 g Arla smör
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
ev 1 msk mörk rom
Passionssås:4 passionsfrukter1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt.
Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt. Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning. Smaksätt ev med rom. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim.. Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning. Sätt ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min. Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen.
Mmm det ska bli gott! Haha! Har varit sugen på o testa att göra just chokladfondant länge för det gör dom alltid i "Halv åtta hos mig"! :D
SvaraRaderaBlev det bra/gott? Lät hur smarrigt som helst! /Nettan
SvaraRaderaNettan: det var jättegott, dock kunde jag inte vända dem ur formarna utan vi åt fondanten i dem =)
SvaraRadera