tisdag 8 januari 2013

Bröllopsdag


I söndags, 6 januari firade vi vår allra första bröllopsdag. Med två barn, varav den ena är alldeles nyfödd uteblev romantisk weekend och ersattes med handling och matlagning hemma.
På nyhetsmorgon såg jag Anette Rosvall laga fläskfilé så det blev ett nytt, mycket uppskattat recept som lagades till middag.

Senapsstingig ciderfilé

500 g fläskfilé av god kvalitet
Salt
svartpeppar
5 dl torr cider
5-6 msk grovkornig senap
5 dl grädde
3 st vitlöksklyftor, finhackade
Några nävar hackad bladpersilja att strössla över på sluttampen

Skär upp och rensa din fläskfilé i lagom mumsiga bitar.
Lägg en plastfilm eller plastpåse över bitarna och banka fläskfilén med en brödkavel så att de blir lite tunnare och smarrigare.
Krydda köttet med salt och peppar.
Stek fläskfilén i chiliolja i en gryta (eller bara smör om du inte orkar köpa den oljan).
När de har fin yta på bägge sidor lägger du dem åt sidan på en varm tallrik.
 Häll cidern i grytan, vispa ur och koka ett litet tag. Ner med senap, grädde och vitlök.
Nu får det småbubbla i åtminstone 15 minuter så det hinner bli sådär simmigt och gott …
Smaka av. Kanske lite mer salt, senap eller peppar?
När det är gott lägger du ner köttet i såsen och låter det koka ihop så där extra gott.
Sen strör du hackad bladpersilja över.
Njut din senapsstingiga fläskfilé med ugnspotatis och kanske lite goda brytbönor. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar