Efter många kvällar med skrik och magont från lite nyfödd A börjar tröttheten ta ut sin rätt, huvudet värker och kroppen strejkar, då är en lättlagad, god paj med fräsch sallad perfekt söndagsmat. Idag testar vi en paj med köttfärs- och grönsaksfyllning från recept.nu.
1
sats
Pajdeg
Fyllning
1
st
gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st morot
3 dl vitkål
2 msk smör
400 g nöt-, älg, eller blandfärs
1 dl vatten
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1.5 tsk salt
0.5 tsk salt
2 st ägg
2 dl mjölk
3 dl (125 g) riven lagrad ost
2 st vitlöksklyftor
1 st morot
3 dl vitkål
2 msk smör
400 g nöt-, älg, eller blandfärs
1 dl vatten
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1.5 tsk salt
0.5 tsk salt
2 st ägg
2 dl mjölk
3 dl (125 g) riven lagrad ost
1.
Gör pajdegen. Kavla eller trcyk ut degen
i en form så att den täcker formen och dess kanter. Nagga botten med en
gaffel och låt stå i kylen 15 minuter.
2.
Fyllning: Skala löken och hacka fint.
Skala moroten och riv grovt. Strimla vitkålen fint, gärna med osthyvel.
3.
Låt fettet bli ljusbrunt i en gryta.
Fräs löken 1 minut, tillsätt köttfärs och stek tills den är jämnt
gryning. Tillsätt morötter, vitkål, vatten, örter och kryddor och rör o.
Koka under lock på svag värme i 15 minuter.
4.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Lägg fyllningen i pajformen, häll på äggstanningen och strö över riven
ost. Grädda i 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar