fredag 18 januari 2013

Pannacotta till fredagsmyset


Paolo Roberto beskriver sin pannacotta så här "kombinationen av honung, kaffe och grädde är helt enkelt fantastisk". Detta borde ju vara det perfekta fredagsmyset!

 Ingredienser


2 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 msk honung
1.5 tsk snabbkaffepulver
bär, t.ex. hallon, blåbär eller smultron (djupfrysta, nytinade går bra)
4 st havre-, mandel- eller kokosflarn
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen.

3. Krossa kaffepulvret till finare pulver i en mortel, eller lägg det mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med brödkavel.

4. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av på hushållspapper.

5. Lägg gelatinet i grädd- och honungsblandningen, tillsätt kaffet och rör noga tills allt är löst.

6. Skölj fyra små portionsformar med kallt vatten och fyll dem med panna cotta-blandningen. Låt stelna i kylskåp i ca 3 timmar.

7. För försiktigt en vass kniv runt formarnas kanter och stjälp upp på assietter.

8. Servera panna cottan med bär och flarn.
 

1 kommentar:

  1. Nämen här händer det grejer igen (på bloggen alltså). Kul!! =) Och så sugen jag blev på semlor nu... Hörs snart! Kram Nettan

    SvaraRadera