söndag 25 september 2011

Köttfärs- och kantarellpaj

Solen skiner från en klarblå himmel och det är ljummet i luften. Idag får man passa på att njuta av värmen och försöka låta bli att tänka på att det faktiskt är oktober om en vecka. Lillemans farmor kommer hit i eftermiddag och då bjuder vi på en paj med höstsmaker, denna är riktigt god och passar även utmärkt som buffépaj på t.e.x. kräftskivan!

Deg:
50 g smör
4 dl mjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver

500 g blandfärs
2 st gula lökar
0,5 l kantareller
2 klyftor vitlök
salt, peppar och cayennepeppar

2 dl cremé fraiche
5 msk majonnäs
2 dl riven ost

Blanda alla ingredienser till degen och knåda ihop. Kavla och klä sedan in pajformen. Fräs lök med svamp och vitlök, putta upp mot kanten och fräs köttfärsen, blanda ihop och krydda ordentligt. Lägg ned blandningen i det obakade pajskalet, blanda cremé fraiche och majonnäsen och bred över pajen, toppa med ost! Grädda i 200 grader ca 20-30 minuter!

Tips: använd en form med avtagbar kant så får du en väldigt vacker paj att bjuda på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar