Vissa dagar är man helt slut när man kommer hem från jobbet, igår hade alla i familjen en sådan dag. Lilleman skrek efter mat och sömn direkt när jag hämtade honom på dagis så det blev överblivna rester från helgen till middag, vilket i och för sig är ganska bra för då går det åt och jag slipper känna ångest över att slänga mat. Idag ska det fixas lasange hemma, det är alltid gott och lätt att göra!
Ingredienser
600 g blandfärs
1 gul lök
Basilika
Kryddor (salt, vitpeppar, cayennepeppar och paprikakrydda)
1 burk dolmiopastasås
Lasangeplattor
Ostsås:
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost
1/2 tsk salt
Sätt ugn på 225 grader. Stek färs, bryn med den hackade löken i slutet. Krydda och lägg ned hackad basilika. Gör ostsås: vispa mjöl med hälften av mjölken, häll ned resten och låt koka upp. Smält ned den rivna osten och salta.
Varva köttfärs, lasangeplattor och pastasås i en gratängform. Häll lite ostsås mellan varven men spara det mesta till översta lagret och krydda med pizzakryddor på toppen.
Grädda ca 30-40 minuter och servera med god sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar