För ett tag sedan var vi bjudna på god söndagsmiddag hos Lillemans gamlamormor och gamlamorfar, till efterrätt blev vi då bjudna på en himmelsk pannacotta. Den ska jag göra i helgen när vi har goda vänner här på middag och lördagsmys! Bild och recept är från ICA.
Ingredienser
3/4 dl gelésocker
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 tsk nescafé pulver
1 dl bär
1 tsk socker
1 msk rom (eventuellt)
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 tsk nescafé pulver
1 dl bär
1 tsk socker
1 msk rom (eventuellt)
Gör så här
Häll gelésocker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka 1 minut.
Tillsätt vaniljsocker och nescafépulver och blanda runt. Häll upp i portionsglas, låt stelna i kyl ca 3 timmar. Blanda bär med socker och ev rom. Toppa med bären.
Häll gelésocker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka 1 minut.
Tillsätt vaniljsocker och nescafépulver och blanda runt. Häll upp i portionsglas, låt stelna i kyl ca 3 timmar. Blanda bär med socker och ev rom. Toppa med bären.
Tips: jag kommer göra den med cappucino pulver istället för nescafé! Det blir lite mildare i smaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar