Idag började vi dagen med att planera för fullt för vår bröllopsfest i lokalen som vi har hyrt. Efter ett par timmar kände vi att vi hade läget under kontroll och nu gäller det bara att allt flyter på, tack snälla familj och närmsta vänner för att ni hjälper oss på många sätt!
Lussebullsdegen står på jäsning så att vi har goda bullar att fika och bjuda på nu när advent väntar.
1 l mjölk
500 g margarin
3 koppar socker
en nypa salt
2 påsar saffran
100 g jäst
ca 2 kg mjöl
2 ägg
russin
Smält margarinet tillsammans saffran. Häll i mjölken och värm till fingervarmt. Häll alla torra ingredienser samt jästen i bakmaskinen och häll över mjölkblandningen. Arbeta degen ca 5-7 min och låt jäsa 45 minuter. Degen ska vara lite lös så häll i det sista mjölet för att få den lagom så att bullarna blir luftiga.
Baka ut, låt jäsa 20 min till, sätt i russin och pensla med vispat ägg. Grädda i ca 225-250 grader tills de är gyllenbruna!
Tack för härlig dag i skogen och allt ris /mossa mm plockande till bröllop. Känns bra att ha en del av skogen med på er fest, det är ju Eriks morfars föräldrars skog.
SvaraRaderaKul att få vara med och planera upp för bröllop, vilket förtroende vi får vi som finns runt er.
Massor av pussar-kramar till Nils alltid lika myigt att få gosa med honom. Kram farmor Åsa.