lördag 22 oktober 2011

Morotskaka

Lördagsmorgonen bjöd på en kall men välbehövlig långpromenad innan frukost. Vågorna slog in mot land vid havet och det kändes som en väldigt tidig morgon fast klockan var åtta, lite deppigt med tanke på att efter nästa helg kommer det vara ännu mörkare på morgonen! Ikväll är vi bjudna hem till goda vänner och jag ska ta med efterrätt, det blir Husmorsornas kladdiga morotskaka!



Ingredienser

2 st ägg

2 dl strösocker

1 dl olja (rapsolja eller ngn annan som inte smakar så mycket)

3 dl morötter, fint rivna

2.5 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

1.5 tsk kanel

Muskotnöt, lite riven

1 tsk vaniljsocker



Glasyr

120 g philadelphiaost

50 g smör, mjukt

4 dl florsocker

Citron, lite pressad saft



1. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
2. Rör i olja och morötter.
3. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan i.
4. Häll i smörad form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Kom ihåg att kolla tiden, den måste få vara kladdig!
5. GlasyrBlanda ingredienser till glasyren.
6. Klutta ut på kaka när den har svalnat.

1 kommentar:

  1. Åhhhh...den var sååååå god. Precis vad som behövdes efter en alltför surrig dag på jobbet :-)Tack snälla du!

    Kram

    SvaraRadera