måndag 12 december 2011

Pepparkaksmuffins

Huu mina vänner, inatt vaknade jag med feberfrossa och en hejdundrandes huvudvärk. Jag hann känna mig pigg 3 dagar från den förra långdragna förkylningen tills det slog till med full kraft igen. Efter 5 timmars huttrande med kläder, filt och täcke i soffan fick det bli sjukanmälning imorse. Förmiddagen har varit ok men nu sitter jag här med två lager kläder och en kopp té och fryser som bara den. Då är det tur man har söta föräldrar som tar hand om en och bjuder på fika så Lilleman får leka av sig. Goda peppakaksmuffins från Arla kan muntra upp vilken fika som helst!

Ingredienser
15 st
3 ägg
2 ½ dl råsocker
1 dl Arla® smör-&rapsolja
250 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ msk pepparkakskrydda

Kardemummakräm:
2 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche
1 tsk stött kardemumma
1 dl florsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör-&rapsolja och kvarg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler. Blanda crème fraiche med kardemumma och florsocker. Vispa till en fast kräm och klicka den på muffinsen. Garnera ev med röda bär.

1 kommentar:

  1. Varva Alvedon med Ipren för att få bästa effekt mot förkylningen, krya på dig...kram Åsa

    SvaraRadera