tisdag 8 maj 2012

Potatis- och purjolökssoppa


Perfekt tisdagsmat när man kommer hem sent från jobbet men vill ha något riktigt och gott att äta!

5-6 st potatis
1 st purjolök
2 st gula lökar
1 l höns- eller grönsaksbuljong
2 dl grädde
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Olivolja
 
 
1. Skala och tärna potatis och gul lök.
2. Svetta i en kastrull med lite olja.
3. Dela och skölj purjolöken noga.
4. Skär ner i mindre bitar.
5. Låt den svettas tillsammans med potatis och gul lök.
6. Slå i buljongen och koka upp.
7. Häll i grädden och koka tills potatisen är mjuk.
8. Mixa slätt med stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar.
9. Servera med nybakt bröd.

1 kommentar:

  1. DET FÅR BLI SOPPA IDAG ONSDAG ISTÄLLET DÅ JAG STUVADE OM MED ANNAN MIDDAG TILL ER/OSS. VILKEN HÄRLIG KILLE JAG HÄMTADE IGÅR....ETT BÄTTRE MOTTAGANDE KAN INTE EN FARMOR FÅ. hAN VAR SÅ LYCKLIG OCH JAG MED. KRAM FARMOR ÅSA

    SvaraRadera