tisdag 29 maj 2012

Rabarbersaft


Med inspiration från min svägerska L som kokade chutney på sina rabarber häromdagen har jag nu rabarbersaft som kokar på spisen. Innan min mormor flyttade från sitt hus till en lägenhet passade jag på att ta några rötter av hennes underbara rabarber som jag tyvärr inte kan namnet på. Men de är ljuvligt röda i färgen och mycket söta i smaken. De trivs utmärkt i utkanten av vår trädgård och blir fler och fler för varje år som går.

1 kg rabarber
1,5 l vatten
4,5 dl strösocker
1 citron

Skär rabarbern i småbitar och låt koka i ca 15 min i vattnet, rör inte för då blir saften grumlig. Sila! Koka upp spadet igen tillsammans med sockret och citronsaften, låt svalna. Häll upp på ren flaska!
Späd ca 1:1.

Bild och recept från Leila.

5 kommentarer:

 1. Vad hände med marmeladen och muffinsarna? ;-)

  SvaraRadera
 2. Jenny: Man tager vad man haver :) Kram

  SvaraRadera
 3. Jag bara skoja, det där lät hur gott som helst!!

  Åh får sån ångest över det med sömnen för hon är ju som N i behov av närhet. Men hur sören ska jag göra när jag har båda själv.. det är ju det som ställer till det. När Mattias är iväg blir det kaos om jag ska sitta där bredvid. Hon kommer ju in till oss på natten och sover halva tiden där. Det skulle jag aldrig neka henne utan tycker det är mysigt. Sen är ju Alfreds säng hos oss så att inte välkomna henne men honom skulle aldrig hända. Men somna själv hade ju varit bra... Kraaam
  Ps ni kanske har tid och lust för en dejt i sommar?!

  SvaraRadera
 4. Jo det där är så klart ett krångel, när man har en liten till som inte har lust att sitta/ligga där en längre stund på kvällen. Är M iväg mycket eller skulle det funka för er att hon (om det är få kvällar) att hon somnar i soffan där du har lättare att roa A? Det vore jättetrevligt att ses i sommar =)! När ska ni vara i smålandstrakterna?? Kram

  SvaraRadera
 5. Han är inte iväg så mycket att allt fallerar totalt utan de gånger han varit iväg nu har hon till slut fått somna i vår säng och sovit där med mig sen på natten. Får väl göra så.. får se hur det ter sig här hemma. usch alltså.
  Vi åker dit två veckor efter midsommar tror jag och stannar nog en månad. Är inte helt säkra än på om det är två elr tre veckor efter midsommar.
  Sedan ska Mattias vara där lite själv och jag här hemma så att han får snickrat och jag inte blir helt isolerad med barnen i skogen..
  Är ju ff det där med körkortet alltså hahahaaa

  SvaraRadera