måndag 25 mars 2013

Jordgubbssylt till våffeldagen

 

Efter att ha frostat av frysen förra helgen stod det klart att jag hade massor av jordgubbar kvar sen förra sommaren så idag har huset doftat av godaste jordgubbssylten. Det passade extra bra att koka den idag för det finns inget som är godare än nykokt sylt till våfflor! 

Jag använder mig av Dansukkers syltsocker, det enda man behöver tillsätta är bär/frukt och ev. vatten, det går fort och är väldigt lätt. Ett tips är dock att ta i en gnutta vaniljsocker eller koka sylten med en vaniljstång (till bärsylt), väldigt smarrigt.

Godaste frasvåfflorna (4 pers) gör du så här:

125 g smör eller margarin 
2 dl mjölk 
4 dl vetemjöl 
2 ägg 
1 tsk bakpulver 
2 dl iskallt vatten

Smält matfettet och låt det svalna.Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. 
Rör i matfett och vatten. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar