onsdag 27 mars 2013

Mumsigt till P Å S K


Nu är det dags att börja baka till påskhelgen. Vi ska ta med oss dessert till två middagar och denna helt ljuvliga Blåbärs- och vit choklad cheesecake passar utmärkt när man är många! Den är lätt att baka, kräver ingen gräddningstid och är lika vacker som den är god!

200 g 3-4 st digestivekex
100 g smör
400 g vit choklad av hög kvalitet, i bitar
250 g färskost
2.5 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
250 g blåbär 

 Lägg digestivekexen i en tättslutande plastpåse och krossa dem med en brödkavel eller 
något annat trubbigt föremål som du kan orsaka ordentlig skada med,
 tills du har en påse fina smulor i stället.
Smält smöret i en stor kastrull, häll i kexsmulorna och blanda ordentligt.
Häll blandningen i kakformen, jämna ut och platta till med baksidan av en sked.
Täck över och ställ in i kylen medan du förbereder resten av ingredienserna.
Lägg chokladen i en skål och placera skålen över en liten kastrull med knappt sjudande vatten.
Var noga med att botten av skålen inte når ner till vattnet.
  Låt chokladen smälta långsamt under omrörning.
  Vispa ihop färskost, grädde och mascarpone med en träslev i en stor bunke.
Vänd slutligen ner blåbären.
  Fördela blandningen i ett jämnt lager på kakbottnen, täck över och låt 
stelna i kylskåp i minst 2–3 timmar.
Ta ur cheesecaken ur formen och garnera med färska blåbär!

1 kommentar:

  1. åhh jag som älskar cheesecake!
    mågon dag ska jag absolut prova detta recept, för kan det bli godare med blåbär också?
    kram

    SvaraRadera