måndag 8 april 2013

Kladdig chokladtårta med hallontopping


Under påskhelgen bakade jag en annan väldigt god tårta som blev väldigt mumsig. I receptet står det att den ska frysas innan den ska serveras men efter att ha prövat det tipsar jag om att inte frysa tårtan med hallontoppingen på utan gör den och dekorera strax innan servering!

Chokladbotten:
150 g smör
150 g mörk choklad
2 dl socker
1 dl vetemjöl
2 tsk vamiljsocker
1 krm salt
3 ägg

Hallontopping:
400 g frysta hallon
500 g mascarpone
2 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ned chokladen, låt smälta under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och häll över smörblandningen. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en slät smet. Grädda i en smörad och brödad springform med bakplåtspapper i bottnen mitt i ugnen, ca 25-30 min. Kakan ska inte stelna helt. Låt svalna och ta sedan ur formen (frys in om du vill).
Tina hallonen och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ned mascarponen och rör till en slät kräm, bred ut toppingen över bottnen och dekorera med färska hallon, chokladgaller och pudra över florsocker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar