onsdag 24 april 2013

Vackra brysselkex


Idag har jag och barnen varit och hjälpt mamma att baka massa småkakor. De som är min favorit och absolut de vackraste är de ljuvligt rosa brysselkexen. Lilleman har minsann smakat på alla sorter och jag har fått hålla hårt i händerna för att låta bli, några fick dock följa med hem till frysen!
Här kommer ett utmärkt recept från Hemmets Journal.

Till ca 50 st (Ugn 200 grader)
 
200 g smör eller margarin
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl

1 dl socker
Röd karamellfärg
 
Rör smör och socker poröst. 
Tillsätt vaniljsocker, potatismjöl och mjöl och arbeta ihop till en deg. Forma till två rullar.
Lägg sockret i en plastpåse och droppa i karamellfärg. 
Gnugga utanpå påsen tills sockret fått fin, jämn färg.
Rulla rullarna i socker och ställ kallt i 1 timme. 
Skär i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar