onsdag 27 mars 2013

Mumsigt till P Å S K


Nu är det dags att börja baka till påskhelgen. Vi ska ta med oss dessert till två middagar och denna helt ljuvliga Blåbärs- och vit choklad cheesecake passar utmärkt när man är många! Den är lätt att baka, kräver ingen gräddningstid och är lika vacker som den är god!

200 g 3-4 st digestivekex
100 g smör
400 g vit choklad av hög kvalitet, i bitar
250 g färskost
2.5 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
250 g blåbär 

 Lägg digestivekexen i en tättslutande plastpåse och krossa dem med en brödkavel eller 
något annat trubbigt föremål som du kan orsaka ordentlig skada med,
 tills du har en påse fina smulor i stället.
Smält smöret i en stor kastrull, häll i kexsmulorna och blanda ordentligt.
Häll blandningen i kakformen, jämna ut och platta till med baksidan av en sked.
Täck över och ställ in i kylen medan du förbereder resten av ingredienserna.
Lägg chokladen i en skål och placera skålen över en liten kastrull med knappt sjudande vatten.
Var noga med att botten av skålen inte når ner till vattnet.
  Låt chokladen smälta långsamt under omrörning.
  Vispa ihop färskost, grädde och mascarpone med en träslev i en stor bunke.
Vänd slutligen ner blåbären.
  Fördela blandningen i ett jämnt lager på kakbottnen, täck över och låt 
stelna i kylskåp i minst 2–3 timmar.
Ta ur cheesecaken ur formen och garnera med färska blåbär!

måndag 25 mars 2013

Jordgubbssylt till våffeldagen

 

Efter att ha frostat av frysen förra helgen stod det klart att jag hade massor av jordgubbar kvar sen förra sommaren så idag har huset doftat av godaste jordgubbssylten. Det passade extra bra att koka den idag för det finns inget som är godare än nykokt sylt till våfflor! 

Jag använder mig av Dansukkers syltsocker, det enda man behöver tillsätta är bär/frukt och ev. vatten, det går fort och är väldigt lätt. Ett tips är dock att ta i en gnutta vaniljsocker eller koka sylten med en vaniljstång (till bärsylt), väldigt smarrigt.

Godaste frasvåfflorna (4 pers) gör du så här:

125 g smör eller margarin 
2 dl mjölk 
4 dl vetemjöl 
2 ägg 
1 tsk bakpulver 
2 dl iskallt vatten

Smält matfettet och låt det svalna.Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. 
Rör i matfett och vatten. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

söndag 10 mars 2013

Cupcakes till dopfesten


Igår hade vi en härlig dopfest för vår söta lilla tjej! Godingen fick så fina presenter och var på ett strålande humör nästan hela tiden. Till kaffet serverade vi flickcupcakes bakade med chokladbotten, hallonmousse och rosa frosting. De var dekorerade med glitterströssel, ett vitt A och en rosa fjäril - så söta! Vi kan varmt rekommendera Kinas Kakor som cateringfirma!

Tack till familj, släkt och vänner för att ni var 
med och firade vår fina A!