måndag 28 februari 2011

Marinerad ugnskyckling

Idag får vi trevligt middagsbesök av en gammal kompis till mig. Då bjuder vi på supersmarrig ugnskyckling som passar lika bra till vardags som fest! Till vardags använder jag lätt creme fraiché och matlagningsgrädde men till fest kan man ju slå till på de fetare varianterna!

Ingredienser 4 pers

3 kycklingfileér
1/2 dl soja
2 msk vitvinsvinäger
2 klyftor pressad vitlök
1 dl hackad persilja
2 dl creme fraiché
3 dl grädde

Blanda soja, vinäger, vitlök och persilja. Skär kycklingen i stora bitar och lägg i en form. Häll marianden över och låt stå kallt minst 3 timmar. Häll sedan över marinaden i en kastrull och koka upp tillsammans med creme fraichén och grädden. Slå detta över kycklingen igen och in i ugnen, ca 40 min på 175 grader. Servera med ris och god sallad!
Tips: detta går även att göra med fläskfilé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar