måndag 30 januari 2012

Varm Soppa På Trattkantareller

Framåt natten när dansen var i full gång och mina fötter trötta åkte skorna av. Då passade en av kvällens fotografer på att föreviga dem tillsammans med brudbuketten. Skorna ligger nu nedpackade till bättre väder. Jag tror de är ursnygga även till jeans när vårsolen vill titta fram.

Bröllopsmiddagens förrätt stod jag och mamma och kokade två dagar innan bröllopet och det är många som frågat efter receptet, varsågoda!

Varm Soppa På Trattkantareller som serverades med vridna oststänger
(till ca 6 pers varmrätt eller 10 pers förrätt)

1 1/2 l färsk svamp
2 l grönsaksbuljong
1/2 dl konjak eller 1 dl torr sherry
2 dl finhackad lök
2 dl grovrivna morötter
1/2 msk torr timjan
1 msk färsk timjan
2 msk tomatpuré
4 1/2 dl creme fraiché
margarin
salt och cayennepeppar

Fräs svampen i margarin, låt småkoka under lock 10 min. Koka ihop buljongen med svamp och konjak/sherry ca 10 min. Fräs grönsakerna med timjan i margarin, låt dem ej få färg. Tillsätt tomatpurén. Häll över fräset i soppan, låt koka upp och rör sedan ned creme fraichén och låt småputtra 10 min. Smaka av med lite salt och rikligt med cayennepeppar. Garnera med timjan vid servering!

3 kommentarer:

  1. Soppan var fantastisk, brud buketten så vacker!!! ..och skorna underbara!! ..men så var det många butiker i stora huvudstaden som fick besök innan de bra stod där och passade dina fötter perfekt. Kram svärmor

    SvaraRadera
  2. supersnygga skor!
    snygg färg och rosetten var ju en super snygg detalj.
    kram

    SvaraRadera