onsdag 27 juni 2012

Kantarellpaj

Morgonens skogspromenad resulterade i 1 l färska kantareller, årets första! Lilleman tycker det är lika roligt som jag och pappa, det har varit vårt sommar/höstnöje i många år! Dock blir det inga långa rundor när han är med utan 1 timme räcker gott när man går igenom skog och snår på "kantarelljakt" som Lilleman säger. Ikväll serveras det paj till middag, receptet är mammas och väldigt gott!

Pajdeg
200 g margarin
3 1/2 - 4 dl vetemjöl
5 msk vatten
(salt)

Blanda rumsvarmt margarin med mjöl och vatten, arbeta snabbt ihop till en smidig dag. 
Låt vila kallt minst 1 timme.

Fyllning
1 l kantareller
1 gul lök
Persilja
Grädde
Maizenamjöl
Riven ost
salt, svartpeppar

Stek kantarellerna, låt den finskurna löken steka med. Krydda och blanda sedan ned lite grädde i taget tills konsistensen känns bra. Rör ned maizenamjöl tills röran är krämig (som en stuvning). Smaka av, ev. krydda samt klipp ned färsk persilja.

Tryck ut pajdegen i en form, förgrädda 10 minuter på 210 grader. Häll i fyllningen och lägg på osten. Grädda ca 25 minuter tills osten har fått fin färg. Servera med sallad och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar