onsdag 18 juli 2012

Sommardagar

Lata dagar med mer regn och moln än sol flyter snabbt förbi. Vi är i skogen, åker på utflykter, äter glass i stora lass och längtar till fredag då mannen i huset går på sin semester. Då väntar några dagar i sommarstugan ute i skärgården, en tripp till Wien och andra trevligheter!

Utanför mina föräldrars hus växer blåbärsriset tätt så häromdagen bakade jag godaste blåbärspajen till efterrätt. Den är lätt, går snabbt och man har nästan alltid dessa ingredienser hemma.

Blåbärspaj

Färska blåbär
Lite potatismjöl
150 g margarin
2 dl vetemjöl
2 dl socker
2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl grädde
1/2 dl sirap

Blanda bären med lite potatismjöl och häll i en form. Smält margarinet och blanda ned de andra ingredienserna, bred ut över bären och grädde i 175 grader cirka 25 min eller tills pajen fått färg.

1 kommentar:

  1. Vi ses på Karön..längtar ut dit.Åsa

    SvaraRadera