tisdag 29 januari 2013

Kycklingbulgur med limedressing


Häromveckan lagade min svägerska denna rätten med stekt lax, det lät så gott så jag bad om receptet, ändrade till kyckling och det blev en hit. Lax är säkert lika gott men vi har en allergiker i familjen så fisk lagas sällan.

Till 4 pers

3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong (jag hade grönsaksbuljong)
1 grillad kyckling
2 avocado
2 apelsiner
2 morötter
6 körsbärstomater
1 dm gurka
2 msk persilja
salt och svartpeppar

2 dl creme fraiche
1/2 lime (rivet skal)
2 msk honung
salt

Blanda dressingen med fraiche, lime, honung och salt, låt stå kallt en stund. Koka bulgur enligt förpackningen i buljongen. Skär och hacka alla grönsaker, koka morötterna lätt. Rensa och skär kycklingen i bitar. Blanda allt och servera med dressingen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar