torsdag 28 juli 2011

Örtspäckad Fläskfilé



Efter ett par dagar av stilla aktiviteter hade vi igår goda vänner på middag. Jag hade fått ett tips från www.arla.se och det var en riktig höjdare!

Ingredienser 4 port

1 fläskfilé, ca 600 g

1 msk Arla® Smör-&rapsolja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 vitlöksklyfta

12 kvistar av timjan, rosmarin, oregano


Grön honungssås:

1 ½ msk honung

1 dl hackade örter: timjan, rosmarin, oregano och gärna kyndel

rivet skal av ½ citron

2 krm salt

2 dl Arla Ko® gräddfil

Börja med såsen. Mixa honung, örter, citronskal och salt. Rör ner gräddfilen. Dela filén i 4 bitar. Skär ett snitt på längden i varje bit. Pensla med smör-&rapsolja. Salta och peppra.Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök och örtkvistar i köttbitarna. Fäst ihop med tandpetare. Grilla eller stek köttet 15–20 min.


Jag serverade fläskfilén med såsen, potatisgratäng, kokta knippesmorötter och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar