måndag 4 juli 2011

Trötta familjen

Hos oss har sommarlovet infunnit sig rejält, Lilleman somnar vid 20 på kvällen och vaknar ca 8 på morgonen, idag t.o.m 8.30! Detta är hur härligt som helst men samtidigt så går dagen i dvala eftersom man är van att gå upp tidigt och hinna en massa på morgonen. Idag var det hög tid för storstädning och den brukar vanligvis vara klar på förmiddagen men idag hann det bli lunchdags innan jag kunde slänga in städgrejerna i skåpen igen. Lilleman sover gott efter en stor portion pasta och köttfärssås och jag ska förbereda inför kvällen då gamla kompisar från högskolan kommer hit på knytkalas, det är härligt med knytkalas! Jag ska fixa bröd och rabarberpaj!

Fyllda bröd med spenat och ost från www.arla.se

1 färdig pizzadeg
200 g fryst bladspenat
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
150 g Kvibille® cheddar riven
2 tsk oregano
1 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och pressa ur vätskan. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla halva degen med smör-&rapsolja. Strö över spenat, ost och oregano. Vik över den andra halvan och nyp ihop kanterna. Pensla med smör-&rapsolja och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna något innan brödet skärs upp.
Tips! Väldigt goda att värma på grillen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar