söndag 22 januari 2012

Eat, drink and be married



Av härliga möhippegänget fick jag bland annat en så fin och egendesignad kokbok. Alla tjejer har bidragit med sina favoritrecept uppdelat i tre avsnitt: bakning, matlagning och drinkar. Självklart ska jag baka, laga och blanda allt som står i denna uppskattade bok och lägga ut här på bloggen så fler får ta del av möhippegängets välbeprövade recept.


Idag lagade jag Emma´s Kyckling och bjöd över mina föräldrar på middag. När de skulle åka blev Lilleman som vanligt förkrossad och det hela slutade med att han hängde med dem hem på övernattning eftersom det ändå är mormordagis imorgon. Så nu njuter jag av lugnet, ska kolla lite bröllopsbilder och när mannen i huset kommer hem blir det film och soffan.


Emma´s Kyckling

4 pers


4 kycklingfiléer

1 tsk sambal oelek

1 dl mango chutney

3 dl creme fraiche

3 dl matlagningsgrädde

2 paprikor (röd, gul)

1-2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk curry

salt och svartpeppar

ca 2-3 dl riven ost


Strimla och bryn kycklingen. Blande alla ingredienser (utom paprikan och den rivna osten). Strimla paprikan. Lägg kycklingen i en form och lägg över paprikan. Häll blandningen över och strö till sist den rivna osten över. Gratinera ca 15 minuter på 225 grader. Servera med ris och grönsallad.

6 kommentarer:

  1. Tror jag "plankar" det receptet rakt av, behöver lite inspiration till nya rätter. Annars blir det ju mest samma mat man lagar hela tiden... (iallafall jag! ;) Kram!! /N

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig idé. Den ska jag ta med mig till kommande möhippor.

    Hoppas ni har en fin kväll

    SvaraRadera
  3. Liw: Det var verkligen en uppskattad present =) Toppenidé.

    SvaraRadera
  4. Har precis ätit söndagsmiddag. Emmas Kyckling. En riktig toppenrätt. Tack för receptet, det här kommer att bli en ny favorit. Ha en fortsatt trevlig söndag !!!!!!

    SvaraRadera
  5. Anonym: Vad roligt att du gillade rätten, det gjorde vi med =) det kommer snart fler Eat, Drink And Be Married recept!

    SvaraRadera