lördag 21 januari 2012

Italienskt

Fredagskvällen spenderades med Lillemans farmor, farfar och faster med familj. Med ett glas rött i handen åt vi goda bruschetta med tomathack till förrätt och pasta carbonara till varmrätt. När kusinerna hade dansat, lekt, grälat lite och kramats en del sov de till slut gott och då dukades svärmors goda Key Limepaj fram till kaffet, syndigt gott!

Idag ska Lilleman få pröva sina skridskor och hockeyhjälm för första gången. Det är en stolt "gammal hockeyspelare" till pappa som längtar här hemma tillsammans med Lilleman!

Bruschetta

Tomater, småhackade
Mozzarella, småhackad
Rödlök, småhackad
Vitlöksklyfta, pressad
Lite olivolja
Lite salt och svartpeppar

Olivolja
Lite vitlökspress
Nybakad baguette

Rör samman ingredienserna till tomathacket, häll sedan olja samt lite av vitlöken i en skål. Skär brödet i skivor och lägg på en plåt, pensla bröden med vitlöksoljan och grädde snabbt på hög värme i ugnen. Lägg sedan på fyllningen och njut!

3 kommentarer:

  1. Tack för igår ..mysigt med småprat tillsammans en fredag kväll det förlänger helgen ..härligt. Vi ses på hockey rinken i em. Kram farmor-farfar.

    SvaraRadera
  2. Låter gottigt!!! =) Men va det inte maxi-tjej-kväll för dig? Jag sitter med en kopp kaffe i handen, S sover och mannen är på gymmet... ganska skönt en regnig eftermiddag som den här. Kram N

    SvaraRadera
  3. Åsa: tack själva! det var trevligt och lilleman var så glad att ni var i ishallen igår!

    N: Maxikväll var det egentligen men fick ett sms under dagen om att värdinnan hade magsjuka i huset så jag stannande hemma och var grymt tacksam att det bröt ut innan vi hann åka dit =O

    SvaraRadera