fredag 23 mars 2012

Fredagsmys med pizza

Ikväll vankas det pizzabak med lilla familjen, Lilleman pratade om det hela vägen till dagis. Det är mysigt att stå tillsammans i lugn och ro i köket på fredagskvällen, det är härligt att låta Lilleman få små uppgifter som han är så stolt över att få hjälpa till med och det är guld värt att njuta med sin familj!

Som topping har vi köttfärs kryddad med salt, vitpeppar, paprikapulver, lite cayennepeppar och pressad vitlök. Över färsen lägger vi smörstekta champinjoner och lök och allra sist god mozzarellaost.

Idag ska jag pröva nytt degrecept från Linnéas Skafferi.

Kalljäst pizzadeg:
2 1/2 dl vatten
3 msk olja
25 g jäst
2 dl durumvetemjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk socker

Lös upp jästen i det kalla vattnet och oljan, arbeta in mjölet lite i taget med hjälp av din assistent eller med degkrokarna på elvispen. Låt degen arbetas i ca 10 minuter, tillsätt salt och socker mot slutet. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek. När man gör deg på kall degvätska kan degen gott och väl få stå och jäsa över dagen, men har man lite bråttom kan du göra degen på ljummet vatten och då brukar det ta 1-2 timmar. Degen räcker till ca 3 mindre runda pizzor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar