fredag 19 april 2013

Muggkaka med kvargfrosting och hallon


När man försöker bli av med några kilo kan det ändå vara gott att få något som luktar och smakar lite kaka. Muggkakan är en bra variant på ett nyttigt mellanmål, man kan variera den mycket och till och med bjuda på den med lite lyxigare tillbehör.

1,5 msk kokosmjöl
1,5 msk lättkesella eller kvarg
1 tsk bakpulver
0,5 msk kakao
1 msk mandelmjöl
1 äggvita
Ca 3 grovhackade valnötter
0,5 msk stevia strö
2,5 msk vatten eller mjölk

3 msk lättkesella eller kvarg
Lite vaniljpulver
Toppa med valfria bär

Blanda alla ingredienser i en skål, smörj en kopp med någon form av fett (jag hade lite olja) och ställ i micron på full effekt i 1 min. Ta ut och låt svalna något i koppen eller stjälp upp de på ett fat. Servera med kvargfrostingen och bär!

1 kommentar:

  1. Måste testas! tack f tips!! första jag sett uran proteinpulver. Tumme upp f det!

    SvaraRadera