torsdag 26 maj 2011

Färsk Vitkål

Primörerna blir fler och fler i affärerna, det är nu man ska passa på. Det är ju så gott med nyskördade morötter, färsk lök och vitkål. Här hemma lagas det coleslaw, pizzasallad, kålpudding med mera. Idag blev det pizzasallad till torsdagens spagetti och köttfärssås som avnjöts med goda vänner. Lillemans söta vän A följde nämligen med oss hem från dagis och sedan kom föräldrarna på middag. Vardagsmiddagar är trevligt, avslappnat och alldeles lagom!

Ingredienser

1 vitkålshuvud
Röd paprika på burk
olja
vitvinsvinäger
salt, svartpeppar och lite socker

Skär kålen i strimlor, lägg i skål med valfri mängd paprikabitar. Koka upp 1 del olja, 1/2 del vinäger, 1/4 del vatten med kryddor. Häll den kokande vätskan över salladen och låt dra en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar