måndag 2 maj 2011

Pasta Carbonara

Efter en hel dag ute i riktigt aprilväder, dvs strålande sol, stormvindar och hagelskurar om vartannat var det riktigt skönt att komma in i huset och börja med dagens enkla middag. Få ingredienser och snabb tillagning gör denna rätt till suverän vardagsmat men med ett glas rött passar det lika bra som fredagsmat!

Ingredienser (2 port)

1 pkt färsk pasta
1 pkt bacon
1 gul lök
1 ägg
1 msk mjölk
salt & peppar
parmesanost
persilja
ev. 2 ägg

Fräs tärnad bacon och lök gyllenbrunt. Vispa ägg, mjölk och kryddor i en skål. Koka pastan enligt anvisning. Häll av och i med bacon, lök och blanda runt med äggvispet. Servera i djupa skålar, toppa med parmesan, persilja och ev. en äggula i skalet på toppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar