Ingredienser
20 klasar fläderblommor
2 citroner
2 kg socker
80 g vinsyra
1 vaniljstång
4 bitar hel kanel
1 1/2 dl kokande vatten
Skölj blommorna, skrubba citronerna och skiva dem tunt. Blanda socker och vinsyra. Dela vaniljstången och klyv sedan delarna. Lägg hälften av blommorna i botten av en stor kastrull, lägg hälften av citronerna ovanpå, lägg i 2 vaniljstångsbitar och 2 kanelstänger samt strö över halva socker och vinsyrablandningen. Gör proceduren en gång till och avsluta med det kokande vattnet. Lägg på lock och låt stå svalt 8-10 dagar. Efter ett par immar rör man i blandningen och sedan gör man det en gång varje dag. Sila saften, häll upp på kalla flaskor!
Oh Jag älskar flädersaft o Mattias mamma gör bästa fläderparfaiten. Det borde du göra, inte nyttigt men gott hihi
SvaraRaderaLyx ätt ha hemma i trädgården! Här brukar vi plocka i skogen :)
2 kg socker???!!!
SvaraRaderaJenny: det är ju ofta så att det som är väldigt gott är sällan supernyttigt =)! Du får komma hit och plocka, vi har så det räcker och blir över!
SvaraRaderaAnonym: Socker är i sig konserverande ju mera socker, desto längre hållbarhet. Men man kan säkert minska mängden och få god saft, pröva!
Josse K