lördag 11 juni 2011

Hallonmuffins

Lillemans födelsedag närmar sig, vid denna tiden för två år sedan hade jag gett mig ut på en långpromenad men orkade bara halva och min storebror fick köra mig resten av vägen hem. 4 timmar senare vaknade jag av att vattnet gick och ytterligare 2 timmar senare var vår lille grabb född. Han är riktigt vild, ett energiknippe ut i fingerspetsarna som håller sin mamma och pappa strängt upptagna från att hans små blå-gröna ögon öppnas på morgonen tills att de stängs på kvällen. Här hemma sitter vi inte ned många sekunder. Lilleman är född i Tvillingarnas stjärntecken och det stämmer otroligt bra in på honom:


Dessa barn är några av de mest kommunikativa små varelserna. Ombyte förnöjer för tvillingar, som rör sig från en aktivitet till nästa med en fjärils lätthet. De kan vara riktiga pratkvarnar med massor av fysisk energi och ett stort behov av rörlighet och förändring. Behovet av ombyte kan göra att uppmärksamheten gärna viker snabbt.


Idag har Lilleman haft sina goa kompisar på kalas, fina paket hade de med sig och vi bjöd på grillad korv, glass med strössel, cornflakeskakor och hallonmuffins! Med färska bär blir muffinsen inte kladdiga, utan goda och mjuka!


Ingredienser 12 muffins


125 g hallon

50 g smör

1 ägg

1 dl creme fraiche

1 1/2 dl socker

2 1/12 dl mjöl

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver


Rör rumsvarmt smör med sockret. Rör ned fraiche och ägg. Sikta ned torrvarorna. Lägg en klick smet i formen, lägg i 2-3 bär och en klick smet ovanpå. Sätt in ängst ned i ugn, 175 grader ca 12-20 min. Jag fick ha dem inne ca 20 min! Goda att servera som de är eller med en klick grädde toppad med ett hallon!

1 kommentar:

 1. åh att jag missat det, skulle ju skicka ett kort!!
  *skäms*
  hoppas ni hade det jättemysigt och att nils hade en kanonbra födelsedag.
  tusen kramar från mig och astrid!
  och ja, självklart måste ni komma till vår oas i skogen i sommar :D
  kramar

  SvaraRadera