torsdag 29 mars 2012

Vit chokladfondant med passionssås


Jobbveckan är intensiv och jag längtar efter trevlig fredagskväll med vänner och sedan en ledig vecka med Lilleman! Då ska vi fika med kompisar, gå i pyjamasbyxor länge, vara utomhus och förhoppningsvis hinna med nödvändigheter hemma.
Imorgon serveras denna dessert från Arla, jag hoppas jag lyckas få fondanten att hålla ihop!
100 g vit choklad
50 g Arla smör
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
ev 1 msk mörk rom
Passionssås:4 passionsfrukter1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt.
Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt. Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning. Smaksätt ev med rom. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim.. Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning. Sätt ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min. Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen.

3 kommentarer:

  1. Mmm det ska bli gott! Haha! Har varit sugen på o testa att göra just chokladfondant länge för det gör dom alltid i "Halv åtta hos mig"! :D

    SvaraRadera
  2. Blev det bra/gott? Lät hur smarrigt som helst! /Nettan

    SvaraRadera
  3. Nettan: det var jättegott, dock kunde jag inte vända dem ur formarna utan vi åt fondanten i dem =)

    SvaraRadera