tisdag 4 december 2012

Leilas saffransskorpor med pistage och apelsin

                                Bild lånad från recept.nu

I helgen fick jag inflammation i en visdomstand som ett brev på posten. Hur man kan glömma denna smärta mellan gångerna är obegripligt men tack vare svärmor har jag fått snabb hjälp och nu väntar jag på att penicillinet ska börja verka. Bebisen som jag försökt hoppa ut den sista veckan får nu gärna dröja sig kvar ett par dagar tills jag känner mig pigg och frisk igen.

Minusgraderna har gått till plusgrader, det droppar från taket och det är bara snöblask som vräker ned utanför, då får man hitta på något kul med Lilleman. Eftersom skorpburken är tom ska vi baka en variant på julskorpor från Leila.Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
2 st ekologiska apelsiner, rivet skal
5 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
1.5 tsk bakpulver
2 dl skalad pistagemandel


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, rör ned saffranen och håll över i en tom bunke. Rör ned äggen, tvätta apelsinerna noga, riv ned det yttersta skalet i blandningen. Blanda de torra ingredienserna med pistagemandlarna och vänd ned det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ungen i ca 20 minuter, ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg ut dem på plåten. Torka skorporna i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar