måndag 11 april 2011

Farmors Ugnspannkaka

Bild lånad från Servera

I gamla kokböcker finns oftast de godaste recepten, inte alltid så nyttiga men förr lagade man mer med hjärtat och för smaken. I vårt hem försöker jag ta tillvara på alla dessa recept från äldre generationer, laga dem och äta dem och samtidigt känna mig väldigt tacksam för att jag har så himla duktiga matlagare i min familj! För visst bidrar god mat till en glad familj!


Ingredienser


5 koppar mjöl (gammaldags kaffekopp)

3 koppar socker

2-3 rivna, kalla potatis

6-7 ägg

1 tsk potatismjöl

1 tsk bakpulver

2 l röd mjölk

salt, smör


Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, potatismjöl i en plastpåse. Häll mjölk och en skiva smör i en kastrull, koka nästan upp och se till att smörskivan smälter. Vispa sedan i de torra ingredienserna i ägg och sockerblandningen, pressa över potatisen, vispa. Häll sedan i mjölken och blanda försiktigt till jämn smet. Smöra en ugnsplåt, pudra över mjöl, häll i smeten och klicka ut små smörbitar här och där. Grädda cirka en timme i 200 grader. Servera med rårivna morötter och lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar