lördag 6 augusti 2011

Leilas fantastiska Kladdkakemuffins



För några timmar sedan kom vi hem från sommarstugan vid havet där solen lyst från blå himmel hela veckan. Tvättmaskinen rullar, dammsugaren har kört ett varv och mannen i huset är ute och klipper gräset. Ikväll kommer familjen ut till oss för att äta tillsammans på öns restaurang och efter vankas det kaffe och ljuvliga kladdkakemuffins från www.recept.nu på vår inglasade altan.


Ingredienser


2 st ekologiska ägg

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

0.5 dl matolja

1 dl ljus sirap

2 dl vetemjöl

1 dl kakao av god kavlitet

1 tsk bakpulver

1 st nypa salt

100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Vispgrädde och färska bär till garnering


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.


Idag (just nu) mina vänner är det exakt 5 månader och 18 minuters tills jag och mannen i huset ska gå uppför altargången och säga JA till varandra och äktenskap, spännande!

1 kommentar:

  1. Tack för en mycket trevlig kväll, med mat på Storken, skratt på lekplatsen och fantastisk fika hos er. Det är lite magiskt att köra ut via havet till er. Kram från oss alla som frtf är kvar på Karön.....

    SvaraRadera