onsdag 24 augusti 2011

Tid för svamp

Under två månader har vi plockat mängder med svamp i min familj men igår var det rent galet! Lillebror kom hem till oss igår kväll med två hela icakassar fulla av trattkantareller, mellan 30-40 liter. Ni kan ana att vi hade lite att göra, även om mamma tog över en kasse och hjälpte oss tog det 3 timmar. Det är härligt att vi nu har fått ihop trattkantareller så det räcker till bröllopet för mannen i huset uttryckte sig så här när det var som jobbigast att rensa "det är en j*kla tur att vi inte är gifta för då hade det blivit skilsmässa!"
Nu ska jag bara plocka och rensa för ren njutning och inte för att jag måste, då är det så mycket trevligare!

När allt var klart igår kväll gjorde jag svampstuvning som vi åt med hembakade GI-knäckebröd.

Ingredienser

Trattkantareller
Lök
Mellangrädde
Mjöl
Salt och Vitpeppar

Förväll och stek svampen, låt den hackade löken fräsa med. Strö över lite mjöl och blanda runt med grädden, krydda och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar