måndag 29 augusti 2011

Ljuvlig Helg

Känslan från helgen håller sig kvar även om jobb och måndag drog igång för att par timmar sedan, det betyder att det varit en bra helg. Fredagskvällen spenderades med Lillemans farmor och farfar, god mat, gott vin och prat bestod kvällen av. På lördagen åkte vi ut i skärgården med goda vänner. Lunch, björnbärsplockning, dopp i havet, fika och avslutningsvis tacomiddag, sovande barn och mycket skratt får sammanfatta den dagen. Igår var vi på loppis, åt god middag hos Lillemans gamlamormor och gamlamorfar och på kvällningen blev det en runda i skogen för att plocka björnbär, att det även fick följa med ett gäng kantareller hem var plus i kanten! Kvällsmaten var då självklar, jag fixade varsin svampomelett, lyx behöver verkligen inte ligga långt bort!

Omelett med Svampstuvning till 2 pers

5 ägg
6 msk vatten
Salt

Ett gäng kantareller
1/2 lök
1 dl matlagningsgrädde
1 msk mjöl
Salt och Vitpeppar

Förväll och bryn kantarellerna med hackad lök. Strö över mjöl och rör ut med grädden, salta och peppra. Stuvningen ska vara fast.
Vispa ihop ägg, vatten och salt. Häll i smord panna, rör i omeletten tills den är krämig. Häll över stuvningen på halva omeletten. Bryn till den hårt ca 1 minut, häll över omeletten på en tallrik och vänd den "torra" sidan över den med stuvning på. Servera med lite persilja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar