onsdag 31 augusti 2011

Mammas Pannkakor

En vanlig trist onsdageftermiddag blir festlig när man steker massor av pannkakor, vispar lite grädde och gör pannkakstårta med hemlagad björnbärssylt! Lilleman är glad och lycklig - då blir vi föräldrar glada och nöjda. Vanliga dagar förgylls av bus, skratt och lek. Lilleman är nu i en ålder där vi ständigt förundras över allt han kan, helt plötsligt kan han prata hela meningar, helt plötsligt vill han gå på toaletten och på ett ögonblick vill han leka själv i sitt rum med stängd dörr. Vi har det fantastiskt bra!

Ingredienser 4-6 pers

4 dl mjöl
1 dl socker
1/2 tsk salt
8 dl mjölk
3 dl grädde
5-6 ägg

Blanda alla torra ingredienser, vispa ihop med 4 dl mjölk. Vispa i resten av mjölken och grädden och ta sist i äggen. Låt smeten vila en stund. Stek pannkakorna i smör. Serverade med det du tycker är godast!

1 kommentar:

  1. Måste testa! Har aldrig provat med så många ägg, det blir säkert gott! Måste återigen berömma dig för din blogg, den är så väldigt smakfull och inspirerande (även om man ofta lider av ångest när man läser om allt ditt saftande, syltande och bakande)... Tack för att du delar med dig! Love you

    SvaraRadera