tisdag 30 augusti 2011

Björnbärssylt

Denna vackra syltburk från Rörstrand hade gärna fått stå i min kyl med den nykokta björnbärssylten i. Lilleman och jag var ute och plockade en liten burk bär för att pröva göra en omgång med sylt. Det luktade ljuvligt i huset så det får bli fler kok innan säsongen är över!



Ingredienser (till en burk sylt)


1/2 l björnbär

1/8 dl vatten

Syltsocker (se angiven mängd)

1/2 vaniljstång


Koka upp bär, vatten, vaniljstång och socker, låt koka ca 2-5 minuter under omrörning. Mosa bären lite och skumma av väl. Häll upp på väl rengjord burk och förslut väl. Låt svalna ute, sätt sedan i kylen.


Tips: skölj av vaniljstången väl och använd igen!

1 kommentar:

  1. Tänkte nyss skriva att det var ju en alldeles fantastiskt fin syltburk du hittat! Hihi
    Finns inget bättre än sjävplockat och sedan hemmalavat :D

    SvaraRadera