söndag 14 augusti 2011

Vinbärsrutor


Sista semesterdagen har börjat, Lilleman och jag njuter av lugn och ro innan vardagen kickstartar imorgon. Till kaffet ikväll blir det nybakta vinbärsrutor som är helt fantastiskt goda!

Ingredienser ca 35 st

3 ägg
4 dl socker
150 g smält smör
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 dl färska vinbär
smör och bakplåtspapper till form 20 * 35 cm

Vispa upp ägg och socker till en pösig äggtoddy. Tillsätt avsvalnat smör, mjöl och vaniljsocker. Klä formen och smörj lätt. Bred ut smeten och jämna till. Strö över vonbären och grädda på nedersta falsen i 200 grader ca 15-20 minuter tillskakan fått färg och känns fast. Låt den svalna, stjälp sedan upp den och skär i bitar!
Tips: går utmärkt med blåbär, hallon eller blandade bär.

1 kommentar:

  1. Puss-kramar till Nils för mysig fredags kväll med cykeltur och lek på Sturkö camping.
    Härligt att få äta frukost med dig med nybakat från bageriet.
    ...och vilken kille du blivit sedan mamma klippt dig!!!! kramar farmor

    SvaraRadera